Tuesday, September 2, 2008

Tapahtumat ensimmäisenä päivänä..

Koitetaan pitää päiväkirjaa yllä. Ensimmäinen työpäivä on takana. Se kuluikin sitten oikeastaan kokonaan tervetulomuodollisuuksissa, joihin kuuluu sopimusten ja ties kuinka monien papereiden allekirjoitusta. Byrokratiasta ei ainakaan ole puutetta. Samoja henkilö- ja perustietoja joutuu täyttämään todella moneen otteeseen, ja niitä varmasti myös käsitellään useassa eri paikassa, eri järjestelmillä. Kustannuksia voisi ehkä säästää keskitetyllä identiteettitietokannalla?

Ensimmäisen päivän alussa kuulin erään miehen juttelevan kovasti suomalaisella aksentilla englantia. Kävi ilmi, että TKK:n entinen tutkijahan se siinä, ja joka vielä harrastaa sähköisen musiikin tekemistä syntsilla ja softalla. Ja että hän on majoittunut yhtä kerrosta alemmas meikäläistä samassa hieman nuhjuisessa kerrostalokämpässä.

Kämppä on yhdelle hegelle ihan ok, ehkä jopa 2 aikuiselle, mutta pissi sukassa odotan hetkeä kun muksut tulee tänne kanssa. Jo nyt mun kalsarit (en edes tiennyt että omistin noin hirvittävän läjän kalsonkeja) ja sukat ja teepparit ja muut releet vie melkein kaikki kaappitilat. Ja osa vermeistä on vielä säkeissä. Suurinta osaa en tuu varmaan tarviimaan edes tässä talossa asumisen ajan. Tarkoitus on kyllä lähteä etsimään oikeaa kunnon kämppää lähes heti.

Tämän päivän sää: aamupäivä n. 22 astetta ja sateista. Iltapäivä n. 26-27 asetetta ja aurinkoista. Pohjoisen poika hikoilu ku sika ku autoa muuttokuormasta purkas.

Illallinen: Paikallisessa Club Housessa: Primi Piatti oli jotain pastajuttua, ihan ok. Secondi piatti oli sitten vähän yllätyksellisempi. Lautasellinen kylmää metsuffia, juustopala ja sivussa perunaa jonkun muna+juustomömmön kera. Jälkkärijätski oli kyllä hyvää. Noi safkat ja 2 x stobe = vähän vajaat 9 egee. Noilla hinnoilla ei o mitään järkee kokata itselleen päivällistä / illallista täällä. Lounas makso jotain 4.5euroa. Ei tosin ollut mikään ihmeellinen (en ottanut primi piattia). Salaatin kanssa erilaisia öljyjä ja etikoita tms. oli tarjolla n. 20 erilaista. Öh...

Ensimmäisenä päivänä taisin myös ilmoittautua paikalliseen salibandyjengiin. Pelaavat Italian mestaruusliigassa, eli on mahdollisuus päästä pelaamaan korkeimmalla kansallisella sarjatasolla. Mestaruuteen ei taida olla mahiksia. Pitäs varmaan perustaa pesisliiga että pääsis heiluttelemaan mestaruuspystiä...

No comments: