Saturday, September 13, 2008

Thöösdäi

Pääsin vasta lähemmäs 12 illalla kotiin. Aika väsy olo. On tullut painettua taas aamu 8:sta asti enemmän tai vähemmän kieli vyön alla.

Duunissa oli yhden puolalaisen tyypin läksiäiset. Todella mukavan tuntuinen kaveri, mitä nyt olen vajaan 2 viikon aikana oppinu tuntemaan. Läksiäiset ei ollu mitenkään ihmeelliset, mutta kaveri oli käyny hakemassa paikallisesta leipomosta vähän naposteltavaa. Suolaset ny oli ihan ok, mutta ku pääs maistamaan niitä makeita... Meinasin jäädä siihen tarjottimen viereen passiin. Aika namia.

Lounaalla oli kova ihmettely romanialaisen ja italialaisen kolleegan kanssa mitä piffiä me syötiin. Se ei ollu kanaa. Romanialainen kaveri väitti että se on possua. Italialainen taas sanoi että se on kalkkunaa, tai oikeastaan se sanoi että se on kanaa isompi lentävä otus. Sillä oli silloin vähän sana hukassa, mutta muisti se sen loppujen lopuksi. Romanialainen ei tätä nielly, joten diplomaattina tarjosin niille kompromissin. Syötiin siis lentävää possua.

Vuokrakämppä alkaa näyttää entistä enemmän todelta. Käytiin tänään juurikin tuon italialaisen kolleegan kanssa vuokraemännän luona (vielä tarvitaan tulkkia). Ei ihmeitä odotettavissa, huomenna varmaan saan enkunkielisen sopparin tutkittavaksi, ja sitten se on periaatteessa allekirjoitusta vaille valmis. Tämä siis tarkoittaa, että meillä on hyvät, ellei jopa erinomaiset tilat majoittaa lähes millainen joukkue tahansa sieltä Suomesta. Ehkä ei ihan koko Ubisecurea, mutta kyllä sekin käy, jos tuotte omat sänkynne :-D

Loppuilta kuluikin sitten taas mailapeleissä. 2 tuntia hiostavan kosteassa 25 asteen lämmössä pari tuntia hutkimista. Aika jännästi alkaa esim. lämäritkin toimimaan paremmin, kun joku vähän neuvoo mitä kandee tehdä. Jalka ei onneks hajonnu enempää kun otin huomattavasti iisimmin kuin muu jengi. Silti pulssi huiteli taas siellä 170-180 tietämillä parhaimmillaan. Mun max syke on nyt sitten 210. En osaa lääketieteettömänä sanoa onko se hyvä juttu vaiko eikö. Ehkä Jaana vois heittää tähän kommentin?

Nää italialaiset on käsittämättömän sosiaalisia ja kivoja tyyppejä. Suomalaisena redneck hillbillynä tää vaatii jonkin verran totuttautumista. Kaikki ennakkokäsitykset siitä että sua yritetään pissiä silmään jokaisessa mahdollisessa tilanteessa on menny romukoppaan jo ajat sitten. Eli so far so good. Mutta... Kuulemma jos Naappoliin haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt. Nää pohjoisen pojat sanoo, että ne on jäyhiä, stressaantuneita ja hukkuu töihin, kun taas etelässä se on La Dolce Vita (enkä tarkoita nyt sitä Saijonmaan euroviisua). Etelässä on myös sanonta että makean elämän ohella / jälkeen on myös makea elämä tekemättä mitään. Eli paikallisetkin sanovat että elämä ja iloisuus jne kasvaa mitä etelämpään menee.

Säiden puolesta menee ihan kivasti, mutta eipä se mua lämmitä (tai oikeastaan kyllä se lämmittää kovastikin välillä kun kävellään lounaspaikkaan), sillä ei tota aurinkoa ole paljoa ehtinyt ihailemaan. Viikonlopuks luvattu sadetta ja kylmää (14 astetta tänne). Täytynee lähteä sitten Sveitsiin siihen parhaaseen Outlet ostariin viikonloppuna josko sais vaikka tytöille ostettua jotain kivaa.

No comments: