Sunday, August 31, 2008

Perillä Italiassa

Pääsin n. 20min sitten Ispraan. Nyt istun hotellin terassilla kirjottamassa tätä viestiä. Nenän edessä Laggo Maggiore, lämpöä ilmassa n.27 astetta. Onneks aurinko ei paista, sillä muuten tänne paistuis myös ite. Nälkä on ihan kauhea, kun päätin vetästä Ulmista Saksasta yhtäsoittoa tänne. Ei o paljo tullu syötyä muutaku pari hassua Paussi välipalakeksiä. Mites matka muuten...

Laivamatka oli aika totaalisen tylsä. Matka meni oikeastaan löhötessä, Canal+ kattoessa ja syödessä. Kivan lisän matkaan toi samassa kerroksessa sijainneet koirat. Hyvin tuntuivat haukkuvan, myös aamulla. Sillä ei tosin ollu väliä, kun näin jotain ihmeellistä painajaista, jossa olin hukannu Skodan jonnekin Viertolaan(???) ja sitä etittiin sitten moottoripyörän kanssa(???). Sauna piti vielä käydä tyyppaamassa, sillä seuraavan kerran sinne pääsee vasta sitten joskus. Ja tietysti siellä oli Veli Venäläisiä. Toinen niistä hemmoista oli "tosi kova jätkä" ja seisoi lauteilla ja vaati jatkuvasti lisää vettä (löylyä). Hyvin tirisi läskit kaverilla.

Ulmiin pääsin ajelemaan siinä 9 jälkeen, ja kuten vuonna 1999, käännyin taas väärään suuntaan Travemundesta, eli lähin kohti Tanskaa. Ei onneks menny ku n. 10km väärään suuntaan. Sitten pääsikin jo posottelemaan Autobahnia. Skoda kulkee ainakin GPSn mukaan 210km/h, ja ajattelin siinä 02.00 aikaan kun kokeilin tota, että pitäskö ottaa kuva. Viksuna miehenä kuitenkin päätin, että parasta pitää 2 kättä ratissa rystyset valkosena, ja jättää kuvat ottamatta. Toikin pätkä matkasta oli aika helvetin tylsä, pimeetä autobaanaa vaan. Jostain syystä ?!? mulle vilkuteltiin valoja aika ahkeraan. Ei hajuakaan mitä kirjoittmattomia autopaanasääntöjä rikoin, mutta suurin osa jäi kyllä haistelemaan mun dieselkatkuja.

Tänään olikin sitten aika mahtimaisemat. Ulmissa oli korkea torni, jossa kuulemma on paljon rappusia. En käynyt kattomassa. Alppien läpi ajaminen on aina yhtä nastaa. Välillä yrittää vilkuilla jumalattoman hienoja maisemia, ja samalla tiirata mihin se tie on kääntymässä. Tulipa ajettua tuttujen maisemien halki (Laax, Flims). Jännä juttu oli, että Sveitsissä (pohjoisosassa) kaikki ajo lähes täysin nopeusrajotusten mukaan, mutta mitä lähemmäs Italiaa pääsi, tuli peräpeiliin aina noita Fittipaldeja ties kuinka kovaa Grande Puntoillaan ja Fiat Multiploilla (juu-u, näitä näin tänään jo 3).

GPS toimi Italiaan asti kun unelma. Italiassa olikin sitten ihan eri meiniki. Nää tykkää kovasti pykätä kiertoliittymiä, muuttaa ajosuuntia ja risteysalueita (eikä kertoa karttakavereille). 25km matka hotellille kesti melkein tunnin kun piti tehdä ties mitä uukkareita yms. Jos ei ois vituttanu niin älyttömästi toi kiemurtelu, niin sehän olis voinu olla hauskaakin kierrellä noita pikkukyliä.

Nyt mä lähen syömään. Saas nähdä mitä tällä kertaa kikkailen ruuaksi. Viimeeks se ei oikein onnistunu kun ei ollu toi ruokasanasto oikein hallussa (ja nyt on vai???).

2 comments:

Anonymous said...

Kiva tietää että oot päässy perille!

Melko vauhdikkaasti ootkin sinne ajanu, en ois uskonu et skodalla pääsee niinkin kovaa :)

Petsku said...

Ei toi nyt kauheen kovaa ollu. Keskivauhti oli n. 140 / 145km/h. Kivaa oli kyl losauttaa aina valilla 200km/h