Friday, December 12, 2008

Mikään ei herätä aamulla niinkuin flätti

Flätti, eli puhjennu rengas. Tyhjä rengas. Rikkinäinen rengas. Rengas paskana. Fillari päreinä.

Aamulla töihin lähtiessäni ihmettelin "ku ei oikein kulje" peruuttaessani pois autokatoksesta. Asfaltille ku pääsin alko lerputtaa ja ratti oli vinossa. Tajusin, että rengas on paskana. Ei ku tien sivuun ja hihat kainaloon ja hommiin. Kun sain etupään ylös, totesin että fillari ei liikahdakaan. Ei liikkunu vaikka hakkasin sitä rengasraudalla, potkin, revin ja tein ties mitä. Alko tulee vähä hätä käteen. Toimistolle piti päästä kurssille ja klo 15.00 lähtee dösä alpeille. Rengas ei vaan lähteny irti. Soittoja sinne sun tänne ja kohta Alessio ja Bogdan oli matkalla, ja parin hinausfirman numeron kanssa. Päätin vielä kokeilla kikkakolmosta:

Pultit takas, mutta ei ihan kiinni. Auto alas ja ajoa jokunen metri. Auto taas ylös, pultit veks ja taas nykimään. Ei... Ei lähteny. Sitten rengasrauta aluvanteen sisään ja vääntämään. Ja se lähti!!! Olo oli lievästi sanottuna helevetin mahtava. 90min hikoilun jälkeen se vihdoinkin lähti irti. Ja 5min sen jälkeen Alessio ja Bogdan saapu paikalle :-)

Fillari pamahti eilen Cadrezzatessa johonkin kuoppaan tiessä, joka oli syntyny viimeaikaisten sateiden yms jälkeen. Yön aikana se oli sitten tyhjentyny.

Mikään ei kyllä tosiaan saa energiaa virtaamaan aamulla kun puhjennu rengas! Suosittelen jos on aamulla kovin väsy.

Sitten tosta skimbareissusta... Sääennusteiden ja huhujen mukaan viikonloppuna on tulossa tuolla vuorilla n. metrin verran uutta lunta, n. parin kolmen tunnin aikana. Tulee ihan saletisti mielenkiintoinen reissu. Saa nähä miten sieltä pääsee poijes, jos snögöö todella noin pal tulee.

2 comments:

Anonymous said...

hyvä noin. meikäläinen huristeli mutsin corsalla herttoniemeen renkaalla joka oli "vähän" tyhjä äitykän mielestä. mika meinas saada slaakin kun tajus että oon ajellu tyhjällä eturenkaalla motarilla vaikka kuinka pitkän matkan. "vähän" tyhjä rengas oli aivan tyhjä muttei kuitenkaan onneks puhki :) oinneks mun siltafobia autto rengasta pysymään paikollaan. muuten olis rampeissa voinu käydä huonosti...

Anonymous said...

Kai näit Suomen voittaman salibändin mm-loppuottelun? Kato ainaki Hesarin
uutinen.