Tuesday, December 9, 2008

3 päivää meni että hujahti

Italiassa oli juhlapyhä maanantaina - ja me lähettiin taas Sveitsiin. Muuten viikonloppu meni aika haipakkaa. Perjantaina käytiin taas keilaamassa, lauantaina oli 3h mittanen itsenäisyyspäivän lounas paikallisessa trattoriassa. Jännä juttu oli, että hemmo, joka tarjoili meille teki vaan firaabelihommia vaimonsa omistamassa ravintelissa. n. 2h jälkeen se totes että nyt täytyy lähtee tekeen oikeita töitä, leikkaamaan hiuksia. Kaipa se oli ihan pätevä siinä hommassa, oli kuulemma ollut joskus aikoinaan AC Milanin "hoviparturi".

Lounaan jälkeen mulla oli suunnitelmissa lähteä Ikeaan, mutta illaks tuli aivan tajuton sumu. Kyseinen ilmiö on aika tavallinen täällä, kun tässä lähistöllä on jopa 3 järveä! Aika huikeeta... Ruotsalainen kolleega totes viime viikolla että sumut täällä voi mennä niin sankoiks että autolla ajaminen muodostuu todella haasteelliseksi, ja eksyminen ei o mitenkään epätavallista. On tää kumma mesta - kun sataa, niin sillon vesipisarat on tennispallon kokosia ja kun sumustaa, niin ei nää nenäänsä pidemmälle.

Sunnuntaina kävin vähän pelailemassa ja uus "Janne Tähkä" lapa tuntu ihan kivalta. Vielä on hieman reenattavaa että sais ilmaveivii aikaan. "Ihan vähän"... Iltapäivällä käytiin sitten Bogdanin kanssa Lavenossa kääntymässä. Hissit meni edelleen sinne vuoren huipulle, mutta kun lämpöä oli n. 5 astetta ei paljoa edes huvittanu ajatella sinne menemistä. Lavenossa oli myös jonkinsorttiset markkinat, ja sieltä olis voinu ostella kaikennäköstä rojua ja kledjua kohtuulliseen hintaan. Farkut esim. 10e, college verskat 5e jne. Ihan aitoa kiinakamaa.

Maanantaina oli tuo edellämainittu juhlapyhä - vapaapäivä siis. Me fiksuina poikina ajateltiin, että lähdetään Sveitsiin shoppailee kun ne joutuu olee töissä, joten siellä kauppakeskuksessa ei o varmaan paljonkaan populaa. Mut nää paikalliset viksut Italiaanot oli ajatellu ihan sitä samaa ja voi hertsileijaa et oli vaikee löytää parkkista. Ei sieltä paljoa mukaan tarttunu. 1 helmiostos tuli kyllä tehtyä: Malporo klässiks kengät n. 25e hintaan, joiden "ovh" oli jotain 180e. Ja Calvin Klein shopissa mittailtiin farkunlahkeita useempaan otteeseen, jos olis löytyny tytöille faket. Ei löytyny... Ja täällä toi mittajärjestelmä on ihan dorka. Kokoa ei ilmoiteta cm:ssä vaan ikävuosissa. Faket olis ollu 6- ja 10-vuotiaille, mutta ei 8. 6-vuotiaiden fakelahkeet oli 57cm, kun tyttöjen koipipituus oli 60cm. Eli jos tonne lähtee vaateostoksille eikä ole näytekappaletta mukana (sitä lasta), niin kandee ottaa etukäteen mitat ylös, sillä noi ikävuosikoot on "vähän sinnepäin".

No comments: