Friday, November 7, 2008

Menneen viikon kirjoituksia, joita saan vasta nyt verkkoon

Perjantai-ilta on nyt sitten käsillä. Viikko meni hujauksessa ohi. Aika paljon jouduin tekemään kaikennäköistä taloon liittyvää byrokratiajuttua ja kaasulaitoksen toimistolla oli ilahduttavaa huomata, että ymmärsin lähes kaiken siellä keskusteltiin. Mun ei onneks tarttenu paljoa osallistua keskusteluun. Kaupungintalolla näin sitten yhden oikeen propellikäden. Jestas että kädet heilu kun se selitteli asioita. Jos mitään ei ois tajunnu puheesta, niin sokee olis pitäny olla jotta ei mitään olis ymmärtäny. Se mamma on varmaan haka siinä pelissä missä pitää näytellä tms joku juttu.

Nyt on siis sähköt, vesi ja jätteet hoidettu. Maanantaina pitää vielä käydä uudemman kerran kaasulaitoksella. Ja ens maanantaina vihdoinkin pääsen muuttamaan tästä luukusta veks. Se on kyllä tosin tietyllä tapaa harmi, sillä tänne samaan aikaan tulleet hemmot, joiden kanssa oon ehtiny ystävystyä jää tänne laitoksen viereen vielä budjaamaan. Täytynee ostaa pyörä, jotta pääsee käymään vähän paarissa sitten viikonloppuna niiden kanssa... Tai sitten kutsua niitä rillailemaan Biandronnoon.

Viime viikon tyttöjen reissusta jäi laittamatta vielä jotain kuvia. Käytiin yhdessä pikkukirkossa Lago Maggioren "rannalla", joka oli tosi mageessa paikassa. Sinne mentiin ylhäältä kaltseilta (suora pudotus alaspäin) n. 300 rappusta alaspäin. Ei voi oikein käsittää miten ne on sen sinne joskus 1100 luvulla rakentanu, siis sen ensimmäisen osan. Mutta tosi makeen näköinen paikka. Ja sää helli vielä sinä päivänä tosi kivasti. Tossa on pari kuvaa tosta mestasta.


Rappusia kävellen...


Itse luostari järven "reunalla"


Suhteellisen vanha viininpuristin [öh... siis rypälepuristin]

Ja tietenkin sen kirkon joku perustaja tms. oli muumioituneena siellä boxissa. Lasiboksissa. Oli tytöt hieman ihmeissään, ja nekin totes et "miks se on noin pieni". Eli se jäpikkä oli tosiaan lyhyt ku mikä. Hyvin näki että silloin joskus n. 1000 vuotta sitten ihmiset ei välttämättä ollu ihan yhtä pitkiä ku ne nyt on. Tän johtopäätöksen voi tietenkin vetää näkemällä vain yhden muumion. Tottakai...

Viikonloppuna onkin sitten edessä kamojen pakkausta taas pussukkoihin yms. Onneks en oo paljoa noita muita releita purkanu vaan on edelleen noissa laatikoissa mitä Suomesta toin. Ja sitten on siivous... Hö. Miksei me voitu saada sitä tönöä jo sillon kun piti. Sillon Taitsu olis voinu siivota sen ja silleen...

Ja jotain oikein positiivista raportoitavaa! Mun vessa on manattu. Eli joku jäpikkä kävi sen tsekkaamassa ja nyt se ei enää vetele itteään tasaisin väliajoin. En tiä laittoko se sinne jotain tiivisteitä, vai ottiko se raamatun taskustaan ja heitti parit manaukset. Hoo keers. Ny se on hiljaa.

Sitte vielä tosta Amerikan Baarista: Tsekatkaa ny tätä systeemiä. Yks bisse, ja ne tuo tollasen läjän kamaa pöytään, eikä kuvassa näy ees sitä pikkusta pasta-annosta! Oli pakko ottaa kuva. Vielä on tsekkaamatta se Milanon mesta, mutta ehkä senkin kerkii vielä. Nyt on sitä kaupunkia varten ostettu blingblingpaita ja kunnon kävelykengät. Noi kengät taitaa olla mun ekat ihan oikeet ja aidot sellaset. Niis on vissii nahkapohjaa ja sen sellasta. Oikein hyviä talvella, varsinkin lumella... Jota täällä ei vissiin tuu paljoa.

Viikolla ilmoittauduin myös hiihtokerhoon, ja eka matka Ranskan alpeille olis joulukuun alussa. Ja heti seuraavana viikonloppuna seuraava. Aika hyvä diili, sillä vajaan 200e hintaan saa matkat ja majotuksen jossain paremman luokan hotlassa (2 yötä). Nyt vaan pitäs hommata monot tänne ja ostaa uudet skimbat, tai uudet käytetyt tms. Hyvänä juttuna tässä on se, että toi Alessio on kans innostunu skimbaamaan (ihan suksilla) ja haluaa mennä myös lautakouluun. Mä kans!!!

Ne jotka tota skimbaamisjuttua miettii, siis teistä lukijoista, niin Aosta on toi lähin mesta ja sinne on matkaa noin 2h ajon verran. Rinteitä pitäs olla jotain 600km verran tossa mestassa muistaakseni. Laitain linkit sivuille kunhan jahka jos muistan. Ja hiihtolomalla (helmikuun 21-28 tms) täällä järjestetään viikon reissu jonnekin. Tohon hiihtoklubiin liittminen maksaa 33euroa, ja jos ton haluaa käyttää hyväkseen, niin ei muutaku KVG (kato vi**u googlesta) Euratom sci club. Pitäs löytyä. Tällöin voi siis lentää Malpensaan, mistä mä voin noukkia, jättää kamat mitä ei tartte meille, ja lähtee viikon hiihtoreissuun. Tulee todennäköisesti huomattavasti halvemmaks ja saa parempaa majotusta kun mitä 1 viikon skimbamatka Suomesta käsin hoidettuna tulis kustantamaan.

Ja vielä yks asia. Italiasta saa myös hyviä viinejä edullisesti (tää on varmaan yllätys kaikille). Nyt just siemailen Nero D'avolaa (Sisilia), joka makso kaupassa 2,39.

1 comment:

Petsku said...

Hmm... American barin kuva täytyy vielä lisätä tähän. Se on mun iLuurissa, mutta enhä mä ny sit saa tällä PeeSeellä ulos mihkää...