Friday, November 7, 2008

Eilen kirjoitettua ajatuksen virtaa...

Tätä kirjoittelen nyt sitten uudessa kämpässä, jossa on tullu nyt jo oltua melkeen pari viikkoa. Kiirettä on pitäny noin silleen suhteellisen hyvin.

Viime viikonloppuna kävin hakemassa vähän kalustetta ja rompetta tähän uuteen mestaan. Lauantaina ostelin turhaketta ja sunnuntai aamupäivällä huonekaluja ja kasailin sitten niitä loppupäivän. Paikallinen Ikea eli Conforama, josta kamat kävin hakemassa oli ihan ok liike. Hinnat tuntu olevan Suomea edullisempia ja bongasin yhden aivat totaalisen tajuttoman hyvännäköisen työpöytäsysteemin sieltä. Sitä en tietenkään ostanu, vielä. Mukaan tuli keittiöön "baari"pöytä ja 4 tuolia ja olkkariin pöytä jonka just äsken sain kasattua (nyt on torstai ilta).

Jännääkin on ollu. Eilen oli kiva ukonilma. Ikkunat helisi ja silleen. Vessassa käsiä pestessä en tajunnu muksei tuu lämmintä vettä. Keittiössä kokeillessa sama juttu. Hmmm... Ei ku klitsuun ihmettelemään ja niinhän se kaasulämmitin oli menny off-line. Ei inahtanukkaan. Huono homma siinä on se, että se sama pömpeli tuottaa lämmön tähän taloon. Ja sillon olikin jo vähän viileetä. Ei auttanu mikään mitä tein, ja kaikki näytti muutenkin olevan ok. Eiku pellettiä pellettitakkaan olkkarissa ja jättää se yöks päälle. Yö oli oikeastaan kiva, ku nukku parin peiton alla ja muuten oli viileetä. Nukku ehkä vähän paremmin ku aiemmin. Aamulla oliki sitten aika kalsa niissä huoneissa, joiden ovet olin jättäny kiinni.

Piti siis kutsua korjaaja, joka tuli onneks paikalle illalla. Siinä se sitten purki vehjettä ja mutisi itsekseen. Aika monta "Katsoa" tuli siinä. Lopulta se totes että joku piirilevy oli kärähtäny, ja lähti hakee sitä. Lopulta se sitten sai sen toimimaan ja mä köyhdyin 250 euroa siitä hyvästä... tana. No... Nyt ainakin pääsee suihkuun.

Hyvä homma tässä kämpässä on, että ostin edellisiltä asukkailta kasan tavaraa (mm. keittiö) ja nyt on telkkari. Telkusta näkee sitten paikalliset analogiset kanavat, kunnes hommaan Canal Dikitaalin kortin, jotta näkee Suomen kanavat (joo-o, lautanen on katolla ja se on suunnattu siihen satelliittiin, josta näkee ämteevee3t sun muut). Mut voi ziisus sentään noita ohjelmia! Ne on aika sanoinkuvaamattomia. Ne pitää nähdä, jotta tajuaa kui ihmeellisii ne on. Nytkin tossa menee joku ohjelma, jossa 2 jamppaa jorisee jotain ihmeellisiä, tekee pieruääniä ja toisella on koira sylissä. Ja just äsken joku 100kg mamma kävi jollain catwalkin tyyppisellä neonlattialla vähä hyllyttämässä itseänsä. Hepskukkuu sanon mä. Eilen tuli joku kotivideomoka juttu, jossa juontajana oli hehkee 25v mimmi vähissä vaatteissa (ei siis mitään pahaa), mut sen "juontajapari" oli joku ihmeen lasten pehmoleluasuun puettu vanhan äijän äänellä varustettu "ilmiö". Ja onko tässä massa visailuja ja kilpailuohjelmia... hmm... Jep, melko monta, pelkästään noilla 5 kanavalla mitkä näkyy nyt ilman digipoksia.

Alkaa tää muutenkin sujua. Pankissa oon käyny ja hoidellu hommat ihan paikallisella murteella, samoin kaasulaitoksella ja tänään kyllä tajusin aika paljon mitä se kaasulaitekorjaushemmo mulle höpis. Tosin se höpöttikin ku vähäjärkiselle nosti ääntä ja puhu tooodeellla hitaasti ja käytti yksittäisiä sanoja. Piti sit sille sanoa, että kyllä mä jo jotain Italiasta ymmärrän, vaikka en sitä vielä pal caccaacaan osaa puhua. Ja siis ymmärsin paljon myös sen jälkeen ku alko puhuu normaalisti.

Ja täällä sataa ja sataa ja sataa ja sataa ja välillä ukkostaa. Viikonlopuks pitäs onneks tulla kohtuullinen keli.

... Ja kumma juttu. Alkaa jo tympiä toi työpaikkaruokalan ruoka. Ei olis uskonu. Se on kuitenkin noin 50x parempaa ku Amica yms muut hötöt, mut kun se on aina lähestulkoon samaa, ja maut ei paljoa vaihtele. Se mitä tässä maassa kaipaa on kunnolla maustettua (tulista) ruokaa. Sitä ei oikeen saa mistään. Tänään tosin söin aasia... Ja lehmän mahalaukkumuhennosta on tullu tosiaan kanssa maistettua. En tykänny. Täällä tosiaan käytetään lähes kaikki mitä eläimestä irti saa...

No comments: