Monday, November 17, 2008

Maanantai - enää 4 päivää ku pääsen taas Suomeen


Launtai iltapäivän näkymiä Lago Varesen rannalta.

Suomi kävi tosin viikonloppuna täällä ku Taitsu oli pikavisiitillä. Kelit oli "aika" hyvät. Lauantaina käveltiin läheiseen kauppakeskukseen 3,5 kilsan päässä järven rantaa pitkin. Oli shortsikeli, mun mielestä. Kaikilla paikallisilla oli poikkeuksetta toppatakki tai toppaliivit päällä. Auringon mentyä jemmaan kukkuloiden / talojen taakse tuli kyllä aika äkkiä vilu.

Taitsu järven rannalla

Illalla olikin sitten tarkoitus käydä Ikeassa. Tiedettiin vaan oikeastaan kaupunginosan nimi missä se oli, mutta löydettiin sinne lähistölle kuitenkin helposti. Siihen se helppous sitten loppuikin. Ikea oli näkyvissä, mutta ei saavutettavissa. Sahattiin sen edessä menevää katua varmaan 10 kertaa ees sun taas, kunnes tajuttiin että pitää mennä muka moottoritielle, mutta ei mennäkkään moottoritielle. Opasteet oli täysin vääriä, tai niitä ei ollu ollenkaan.

Kun vihdoin päästiin perille oli ovessa lappu että ne sulkeekin tänään jo klo 20.00, ja kello oli jotain 19.45 kun päästiin perille. Huoh... Ikean läpijuoksu ja mukaan tarttui snapsi- ja viinilasii, paistinpannuu ja tohveleita. Joidenkin tavaroiden hinta oli selkeesti kotimaisia halvempia, kuten vierassängyt. Ne pitää sieltä jossain vaiheessa käydä hakemassa. Nyt loppu aika, eikä ehitty oikeastaan kattella mitään... Mikä oli kait onni onnettomuudessa. Naisen kun päästää huonekalukauppaan, niin voi joutua köyhtymään aika äkkiä.

Sunnuntai menikin sitten löysäillessä ja auringosta nauttiessa. Lauantai-iltana oltiin ihan puhki ja silmä alko luppaseen jo siinä 12 paikkeilla, mutta sinniteltiin silti vähän pidempään.

Heitettyäni Taitsun kentälle kotona odottikin taas mukava yllätys. Ei lämpöä. Kaasuvehje oli menny taas pois päältä, tosin nyt sain sen omin konstein käymään ja kukkumaan. Paineet oli putkissa pudonneet ja lämmitin oli lopettanu hommat. Samoin pellettilämmitin rupes kettuilemaan enkä saanut sitä syttymään. Pitäs avata se ja kattoo mikä mättää, mutku ei tajua mistä sen luukun oikeen saa auki. No... Yö meni ihan mukavasti 2 peiton alla.

No comments: