Wednesday, January 7, 2009

Takas taas lämpimään ja aurinkoiseen Italiaan?

No... Ei ihan. Vantaalta kun lähdettiin, niin lunta ei ollu maassa nimeksikään. Milanoon saavuttaessa näytti enempi Rovaniemeltä kuin Etelä-Eurooppalaiselta kaupungilta. Snögöö oli ihan hulvattomasti ja lisää tuli koko ajan. Lentokin myöhästyi, mutta vaan vajaan tunnin, kun Italian pojat joutu sulkee ratoja vähä väliä aurauksen vuoksi. No, samanlaistahan se tais olla sillon Suomessakin kun oli se isompi myräkkä. Kumma juttu... Aina niihin paikkoihin mihin mä meen, niin niissä on lunta, kylmää tai pimeetä.

Kentällä oli vastassa sitten salibandikaveri, jonka Unkarilainen kämppis oli samalla lennolla mun kanssa, kun sillä sattuu olee tyttöystävä Helsingissä. Sopiva yhteensattuma. Vähän kyllä punttia tutisutti kun näin millä se oli meitä vastassa... Joku 10v vanha Ford Fiesta kesänakeilla. Mullahan oli tietty iso matkalaukku ja vielä iso jumppakassi. Lisäks se oli hakemassa kolmattakin kolleegaa, joka oli tullu Latviasta. Ei "ihan" riittäny Fiestan peräkontti meidän kamoille, joten jouduttiin sitten pakkautumaan Fiestaan ja ajelemaan kassit sylissä (niiden luonnollisten kassien lisäksi). Tiet oli täynnä sohjoa, joten lujaa ei kyllä ajeltu.

Kotona odottikin sitten hoitamaton tienpätkä perille. Tänään vähän jännitti pääsenkö autolla ollenkaan ulos tontilta kun lunta oli tosiaan sellaset 30cm maassa, ja se oli vielä nuoskalunta. Mutta Skeida hoiti homman mallikkaasti ja pääsin köröttelemään duuniin. Nyt on kyllä ihan vakavasti harkinnassa noi talvinakit. Niille näemmä on ihan kohtuullisesti käyttöä näillä teillä ja tienoilla.

Tänään pitäs käydä paikallisesti hakemassa paikallisesta rautakaupasta jonkunnäköinen lumentyönnin tms, jotta saa auton ajettua takas pihaan. Sen verta on lunta ja vähän jyrkkä se tienpätkän alku, että auto ei saletisti siitä mene.

Emmä tänne kuvitellu tulevani lumitöihin... kele.

Snögöö (IS uutinen)

[Lisäys] Ja tänäänhän piti olla ADSL:n aktivointipäivä. Jep... Soittivat mulle aamulla ja sanoivatten että ei tänään onnistu ku on nii-in kurja sää. Just. Mä en ikinä saa sitä helevatan linjaa varmaan...

No comments: