Monday, January 12, 2009

Lämmintä ja kylmää

Jotain hyötyä sentään on siitä, että ollaan vähän etelämpänä täällä kuin Suomi. Viikonloppuna aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuulettomissa olosuhteissa mentiinkin jo sitten yli 10 asteen (varjossa jotain 7-9). Oli siis pari oikein kivaa päivää.

Lauantaina tosin ei päässy lämmöstä nauttimaan, sillä päivä kului Alpeilla skimbatessa. Käytiin Euratom Sci Clubin matkalla Aostan Pilassa, joka on sellanen pienehkö hiihtokeskus. Sopiva just yhdeks päiväks, jolloin pysty lähes kaikki rinteet käymään läpi, eikä tarvinnu hinkata samoja reittejä. Vuokrasin taas sukset, tällä kertaa Völklin jotkut slaalompuikat, ja ne oli yllättävän hyvät. Jalat vaan ei vieläkään kestäny koko päivän laskettelua, ja iltapäivällä oli voimat loppu. Aamupäivä tosin olikin huikeen hienoo laskettelua ku rinteet oli nappikunnossa, pakkasta riitti ja myös auringon paistetta. Herääminen kello 6 tosin vähän rassas.

Sunnuntaina oli sitten taas yks mestaruussarjan peli, ja me otettiin turpiin sarjan jumbolta. Oma peli oli penkiltä katottuna täysin puhditonta ja kaverit pyllähteli selälleen kriittisissä vaiheissa, mokaili syötöissä ja vaihtokuvioissa. Ihan käsittämättömän huono peli. Ketju missä mä pelasin ei päästäny yhtään maalia ja onnistu tekemään yhden. Joten meillä oli pelin paras suorite. Ei tosin paljoa lämmitä.

Tää maa ei o kyllä tehty talvea varten. Viime viikon lopulla kun pakkaset alko yöllä, niin ekaks jääty tontin rajalla olevan aidan sähkölukko. Torstaina yritin päästä duuniin, mutta oli vähän vaikeeta saada autoa ulos, kun ei saanu porttia auki. Lukko oli umpijäässä eikä kielekettä saanu sisään. Äherryksen jälkeen totesin, että paras ruuvata vaan koko vastakappale veks (se mihin se lukon kieli menee) jotta pääsen ees ulos. 30min siinäkin meni. Illalla kotiin tullessa portin toisen puolen maahan menevä tappi oli sitten jäätyny siihen koloonsa, enkä saanu toista puolta portista auki. Huoh... Eiku hakee kuumaa vettä jotta sai sen sulatettua. Nyt ei o sit portissa toimivaa lukkoa eikä saa toista puoltakaan kiinni kun se tapin kolo on täynnä jäätä. Yöks laitan portin "säppiin" jollain paukkulangan pätkällä...

1 comment:

Anonymous said...

ookko sää hengissä? siellä etelän talvessa...