Monday, June 8, 2009

Joen laskua Alpeilla

Viikonloppu olikin sitten täynnä tiukkaa toimintaa. Lähdettiin n. 20 hengen ryhmällä Valsesiaan tarkoituksena hypätä kumiveneeseen ja laskea vähän alppijokea. Lauantain homma ei kuitenkaan onnistunut, vaan jouduttiin siirtämään seuraavalle päivälle. Tämä sen takia, että edellisenä päivänä oli satanu sen verran paljon, että piti odotella joenpinnan laskemista järkeviin tasoihin. Lauantaina lähettiin sitten patikoimaan vuorelle. Tarkoitus oli yrittää päästä sinne n. 2,7km korkeuteen, mutta sade, ukkonen vähän haittas menoa. Mutta maisemat oli aika hienoja ja jänniä paikkoja oli kun piti esim. ylittää puro, jonka ylityssilta oli menny ihan mutkalle edellisen talven aikana lumivyöryssä.

Illalla oli sitten paikallisessa hotelli/ravintolassa belgialaiset olutfestarit ja BBQ:ta. Ehkä elämäni maukkainta grillikylkeä tuli syötyä. Sitä ei ollu paistettu, vaan savustettu. Jestas sentään että se oli hyvää.

Sunnuntaina sitten kankkusessa lähdettiin 10 aikaan aamulla joelle. Ekaks vedettiin märkäpuvut päälle ja muut rempseet. Olo oli kun nakkimakkaralla. n. 20min teoriaosuuden jälkeen sitten snadi ajomatka lähtöpaikalle. Siellä piti ensin hypätä jokeen ja uida takaisin rantsuun. Virtaus oli kohtalaista siinä kohdassa, mutta veden lämpö ei ollenkaan kohtalaista. Kylymää!

Ei ihan +25 asteista

Kastautumisen jälkeen sitten hypättiin kumiveneeseen ja lähdettiin vähän reenaamaan. Reenauksen jälkeen alkoikin sitten se varsinainen laskettelu. Nyt ku joessa oli paljon vettä, niin vauhtikin oli aika kohtalaista. Monissa "koskissa" haukattiin kuutiokaupalla vettä ja meno oli aikaslailla hurjaa.



Välillä oli sydän kurkussa, että kuinkakohan tässä nyt oikein käykään. Onneks meidän opas oli tosi ammattitaitoinen kaveri, ja anto käskytkin vielä englanniks. Olis menny vähän hankalaks totteleminen ku sanotaan että "vasen eteen" niin mun pitäs oikealla puolella tajuta vetää taaksepäin.

Jänniä juttuja oli esim. kivien väisteleminen. Mut veden runsauden takia ei ollu oikeastaan riskiä ajaa päistikkaa noihin stemuihin, mutta läheltä mentiin pari kertaa.

Mä oon tossa just ottamassa roiskeet nassuun

Kaikenkaikkiaan aika huikee homma!

1 comment:

Ykä said...

Näyttää hienolta!

Erityisesti ekaa upeaa kuvaa ihmetellessä tulee mieleen, että miten joku kykeni ottamaan reissussa noin hyviä kuvia? Kamera miehineen oli varmaan rannalla?