Tuesday, May 26, 2009

Kotieläimiä

5 päivää poissa kotoa tekee ihmeitä kotieläinrintamalla. Suomen reissun jälkeen kun saavuin tänne saunaan ja pääsin illalla kotiin, odotti kotona hämiksiä (pieniä, isoja ja pitkäjalkaisia) ja niiden verkot tietty. Lisäks ku piti käydä illalla suihkussa ja laittaa kaasulämmitin päälle piti mennä klitsuun. Laitoin valot päälle ja lampsin portaita alas, niin seinää pitkin vilisti jännän näkösiä otuksia. Oli lemmikkiä, jolla oli enempi ku 10 jalkaa ja sitten jotain epämääräsen näköisä ötököitä.

Lisäks joku kulkukissa tykkää lojua punoksista tehdyn aurinkokatoksen päällä parvekkeen alla. Öisin se ei yleensä ääntä pidä, mutta jos sille tulee kilpailijoita, niin niiden matsit on aika kovaäänisiä. On mouruamista, sihinää ja kiljumistakin. Pikkukissat osaa olla yllättävän äänekkäitä, ekan kerran ku kuulin pahimmat matsit luulin että siellä tapetaan sikaa tms.

Nurtsi kasvaa pihalla aikamoista vauhtia ja taas pitäs leikata. Mut... Kas kummaa iltapäivällä taas sataa ja ukkostaa. Viikonlopuks on luvassa vielä parempaa... Lämmöt tipahtaa sinne 13 asteen tuntumaan ja vådaa tulee taas aivan julmetusti.

Eipä täs sen ihmeempiä - odottelu alkaa kohta olla lopuillaan ja saan vihdoin tytötkin tänne. Juhannus menee näillänäkymin yhdessä perheen kanssa Italiassa.

No comments: