Tuesday, March 24, 2009

La nueva macchina

Dodii... Ei o fiestaa eikä o Roomeoo. Autokaupat täällä laittaa nettiin mitä sattuu, eikä niitä o sit tarjolla kun perään soittelee ja kyselee. Nyt on kuitenkin alustavasti sovittu kaupoista erään kolleegan kanssa, joka on lähdössä Hong Kongiin takaisin. Eli n. kk päästä mulla on täällä italian kilvissä oleva auto ja voin rahdata Skeidan takaisin kotimaahan.

Auton osto onkin sitten taas tyypillistä italialaista touhua. Eli maksaa helevatasti toi byrokratia ja sitä on paljon. Vakuutusmaksuista... uhhuh. Jos te siellä kotimaassa ajattelette että suomalaiset vakuutukset on kalliita, niin voin vakuuttaa teille vakuutusmaksujen olevan tietyissä maissa aivan käsittämättömän kalliita. Yksi näistä maista on Italia. Käytetyn ostaminen edellyttää että tehdään paikallisessa AKEssa omistajanvaihdos, joka maksaa yli 500 egee!!! Ziisus... Ite tein saman tempun Skeidalle vähän ennen Italiaan lähtöä A-Kattastuksessa ja se makso 12e.

Pelkästään pakollinen 3 osapuolen vakuutus maksaa lähes järjestään tonnin tässä maassa, ja jos siihen ottaa kaskovakuutuksen päälle, niin päästään vuodessa pariin tonniin. Ja tämä sellaiselle keskimääräiselle uudelle autolle, eli kolleegan ostamalla VW Tiguanille. Sitten on olemassa näitä kansainvälisiä vakuutusfirmoja, jotka myy esim. expattivakuutuksia. Ainakin yhdestä sellaisesta oon saanu ihan järkevän tarjouksen autolle. Vajaan tonnin vuodessa täyskaskolla, eli huikeesti edullisempi kuin mitä paikalliset vakuutuslaitokset tarjoaa. Mutta... Sitten ku mällätään - mitäs sitten tehdään. Peukut ristiin ja rukoillaan että firma ei o mikään paperilaatikkopulju tms. Eniveis

Tällaselta mun uus / vanha auto näyttää

Ja kivaa tässä on, että auto tulee täällä sitten Taitsun käyttöön, jahka Skeida saadaan myytyä ja hommattua joku toinen ihan oikeesti uus auto perheen käyttöön. Mutta Taitsu haluskin tilavaa ja nopeahkoa autoa. Se halus myös pientä, mutta nyt se ei oikein onnistunu... Tää vehje on aika pitkä ja jonkin verran levee - muttei korkee. Eli on se joltain kantilta katottuna pieni. Toi ei tosin oo mikään ihmesportti - on vaan sporttisen näköinen.

Nyt pitäs sitten keksiä millä kustannustehokkaalla keinolla kuskaan Skeidan takasin. Harmi ettei mahu käsimatkatavaroihin.

4 comments:

Anonymous said...

No lollero. Mä jo ajattelin et tosta Celicasta tulee teidän perheauto :)

Paljon makso?

Ootteko saanu jo kämpän myytyä? Oon huomannu et ilmoitus on vielä ainakin jossain Vantaan Sanomissa, Kiinteistömaailman mainoksessa.

Petsku said...

Kyllähän Celica ihan hyvä perheauto on. Iso takaluukku, kohtuulliset tilat takana ja kattoluukku. Celica taitaa irrota 5000 hintaan. Mut vielä ei pidä nuolasta... Pitää saada nimet paperiin ja avaimet käteen ennenkuin se on 100% varma.

Kämppä kiinnostaa - mutta ei tarpeeks vielä. Kahtellaan...

Anonymous said...

Mullehan toi auto oli tarkotus...?
T

Systeri said...

Mika sano Eih!