Friday, February 13, 2009

Suksi luisti vaan 2/5

Puretaan vähän menneitä. Ostin siis 5 lauantairetken verran hiihtoa mäkeen. En päässy ku 2 ekalle. Seuraavat 3 meni muihin säätöihin. Ei sinänsä mikään totaaliharmi, sillä ne 3 viimestä matkaa osu samaan kohteeseen eli tänne:

Pila - kavereilla oli kovin hauskaa ku sanoin että kylä on yks "joke"

Hyvä mesta 1-2 hiihtopäivän matkalle. Sää helli mäjessä, mutta kylmä oli. Ehkä jotain 10-15 astetta. Hississä tuli äkkiä vilu ku oli ensin hikoillu jokusen kilsan rinteitä alaspäin. Tässä mäjessä oli jalassa Völkl Racetiger SL.

Seuraavan viikonlopun kohde oli sit se Champoluc. Taas kävi hyvä tsägä säiden kanssa, ja tällä kertaa oli lämpimämpää, onneks.

Tavallinen rinnekuva - melkein ku Messilä, mut noi isommat nyppylät...

Toi oli vähän haasteellisempi mesta. Kuten totesin jo aiemmin niin rinteet oli välillä aika kapeita ja jyrkkiä. Mulla oli jalassa jotku Fischerin laudat, ja vasta 2 viimesellä laskulla oikeestan tajusin miten niitä pitää käyttää - parasta oli nojata kunnolla rinteeseen, vähän niinku noi ammattilaiset. Sukset piti hyvin ja ku nousi ylöspäin niin kääntyminen oli automaattista. Hyvät kantit skimboissa siis. Silti diggasin Völkleist enempi, jopa enempi ku Cerviniassa testaamistani Atomiceista.

Jos joku haluaa skimbata HYVIN, niin Italiassa tohon oikestaan 2 vaihtoehtoa. Dolomiti Ski, jossa ei tartte viikon aikana laskea kertaakaan samaa rinnettä (Alession suusta), tai sitten esim. ottaa kämpän Aostan laaksosta jostain keskeltä, jollon melkeen mihin tahansa Aostan skimbamestaan on max 1,5h ajomatka. Paras näistä on Cervinia ehdottomasti, vasitenkin kun jos lumitilanne on hyvä niin siitä pääsee hilppasemaan Sveitsin puolelle (passi takataskuun). Ylin hissi on Alppien ylin (Cerviniassa siis), melkeen 4km. Aostan laaksossa hinnat on järkeviä ja hiihtopaikkoja on lähietäisyydellä aika monta. Mun käsityksen mukaan on kans mahdollista ostaa sellainen "Aosta passi" jolla pääsee kaikkiin Aostan mestoihin. Hyvä noissa on se, että ne lähes kaikki aurinkoisella puolella.

Nyt on jo helmikuun puoliväli. Harmittaa aika vaffasti että oon vasta ollu 4pv rinteissä. Valitettavasti esim. toi salibändihomma vie talvella aika paljon aikaa.

Sitten jotain ruuasta: Ku työpäivät venyy sellaseks 10h mittasiks, joiden jälkeen voi olla vielä reenit, niin ei paljon huvita kotona kokkailla mitään gurmeeta tms. Piadina on loistava keksintö. Parin lätyn väliin laitetaan vähä leikkeleitä, jotain vihtreetä ja juustoa ja sit uuniin 10 minuutiks. Ei kestä kauaa ja on aika hyvää. Ja Speckiä täältä saa melkeen mistä vaan, muttei sellasii klönssei mitä pojat veteli vuos sitten Sveitsissä.

Tosta puuttuu vielä juusto ja toinen lätty päältä

Ja jotkut valmisruuat täällä on ihan sikahyviä. Ei paljoa häpeä jollekin Espoon "Italialaisen" ravintelin pastalle tms.

Nyt täytyy lähtee harjottelee ilmaveivii. Tuunasin vähän Janne Tähkä lapaa ja kaks veivii meni jo äsken, tsägällä... Toivottavasti Rooman vastustajat ei ala valittaa liian käyrästä lavasta. Sit meilt lähtee puolelt jengistä joko stagat narikkaan tai poitsut suihkuun...

1 comment:

Anonymous said...

Oikein paljon onnea!!! Niin se vaan on neljäkymppiä lähempänä taas :)